Over Zijwiel

Dames-racefietsvereniging Zijwiel is een gezellige club, die al heel wat jaren bestaat. In het jaar 1994 besloot een aantal dames, die tot dan toe hadden gefietst met de mannen van Wielervereniging Ede, om met elkaar een eigen damesgroep op te richten. Dat werd het ‘Zijwiel”. Sindsdien zijn er al heel veel rondjes getrapt!
Aanvankelijk hadden we geel/paarse shirts, sinds 2012 hebben we nieuwe kleding en fietsen we in zwart/groen. Daarbij is het dragen van een helm verplicht.

Iedere maandagavond, zodra de klok verzet is, kun je ons zien vertrekken vanaf de markt in Ede. Starttijd is 18.30 of 19 uur, als het langer licht is. Afhankelijk van de opkomst fietsen we in 1 of meerdere groepen tussen de 40 en 65 km op een avond. We beslissen steeds in overleg waar we die avond heen zullen fietsen, en ontdekken zo steeds meer moois in de omgeving! Soms is er wat klimwerk, soms is het rondje helemaal vlak: voor elk wat wils. We fietsen twee aan twee in de groep, en iedere paar kilometer wisselt de positie in het peloton, zodat iedereen evenveel op kop rijdt. Vanaf 2019 stapt een aantal dames op de maandagmiddag op hun racefiets.  

Naast de vaste maandagavonden doen we zo door het jaar heen nog een aantal dingen met elkaar: om te beginnen de opening- en sluitingstocht.  Aan het begin en eind van het seizoen, meestal eind maart en begin oktober, stappen we op een zaterdagochtend op de fiets voor een leuk rondje met koffiestop onderweg. Vlak voor of na de zomer is er ook nog het fietsweekend: dan fietsen we op zaterdag ergens heen, overnachten daar en de volgende dag fietsen we weer naar Ede terug. Vind je een heel weekend te veel, dan kun je ook alleen de eerste dag mee met de zaterdagtocht: het eerste stuk fietsen we samen en na de koffie of lunch scheiden dan de wegen. En laatste goede traditie is het jaarlijkse etentje in november. Zo zijn we met elkaar een gezellige en sportieve racefietsgroep, waarbij je van harte welkom bent om eens een keertje mee te fietsen! Lijkt je dit leuk, klik dan hier voor meer informatie.